Malwarebestrijder Invincea overgenomen door Sophos

Beveiligingsbedrijf Sophos neemt Invincea over voor 100 miljoen dollar. Invincea is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het opsporen en tegenhouden van malware. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van deep learning algoritmes.

Invincea is door Chief Executive Officer (CEO) Anup Ghosh opgericht in reactie op de groeiende hoeveelheid cyberaanvallen waarbij zero-day malware wordt ingezet. Dit is malware die nog niet eerder is opgedoken en hierdoor niet voorkomt in de database met virushandtekeningen van virusscanners. De malware is hierdoor moeilijk te ontdekken en tegen te houden.

X by Invincea

Invincea speelt hierop in met X by Invincea. Deze oplossing kijkt niet naar handtekeningen van virussen, maar zet deep learning in om netwerken te monitoren en verdacht gedrag te detecteren. Hierdoor kan de oplossing onbekende malware opsporen en stoppen voordat schade ontstaat. Het bedrijf levert zijn technologie onder andere aan de Amerikaanse overheid, zorgorganisaties en financiële instellingen.

Met de overname van Invincea wil Sophos zijn aanbod aan next-gen endpoint beveiligingsoplossingen uitbreiden met een oplossing die zero-day malware kan opsporen en tegenhouden. Sophos verwacht dat dit van steeds groter belang zal worden voor de beveiliging van endpoints en zet daar nu met de overname van Invincea op in.

Toekomst van Invincea

Onder de vlag van Sophos blijft Invincea X by Invincea leveren en ondersteunen. De oplossing blijven daarnaast beschikbaar via de partners die de oplossing al langer aanbieden. Het kantoor van Invincea in Fairfax in de Amerikaanse staat Virginia blijft behouden. Zowel CEO Anup Ghosh als COO Norm Laudermilch treden in dienst bij Sophos. Invincea’s onderzoekstak Invincea Labs is vooraf aan de overname afgestoten door Invincea en wordt niet door Sophos overgenomen.

Lees ook
Toolkit om ransomware te bouwen gratis online beschikbaar

Toolkit om ransomware te bouwen gratis online beschikbaar

Cybercriminelen hebben een nieuw verdienmodel verzonnen. Op internet wordt een toolkit gratis aangeboden waarmee ransomware kan worden gebouwd. Wie gebruikt maakt van de toolkit staat automatisch 20% van het losgeld dat met de ransomware wordt binnengehaald af aan de makers. De ‘Tox kit’, zoals de toolkit wordt genoemd, is ontdekt door Intel Secur1

Nieuwe Windows-malware kan machine onbruikbaar maken

Nieuwe Windows malware is opgedoken die zeer agressief te werk gaat. Indien anti-virussoftware op een besmette machine wordt aangetroffen wordt de machine onbruikbaar gemaakt. Hiervoor waarschuwt de Cisco Talos Security Intelligence and Research Group, de onderzoeksafdeling van Cisco. De Romertik-malware wordt verspreid via spam of phishingmailtjes. In de berichten wordt een ZIP-bestand meegestuurd met daarin een virus. Zodra deze malware is geïnstalleerd gaat de malware op zoek naar anti-virussoftware en bepaalt aan de hand van deze analyse zijn volgende stappen. Inloggegevens onderscheppen1

Zombie apps zijn beveiligingsrisico voor bedrijven

Zombie apps zijn beveiligingsrisico voor bedrijven

Zombie apps vormen een flink beveiligingsrisico’s voor bedrijven. Zombie apps zijn apps die nog wel op een smartphone of tablet van een werknemer staan, maar niet meer worden ondersteund door de ontwikkelaar. De apps krijgen geen updates meer en kunnen dan ook beveiligingsgaten bevatten. Hiervoor waarschuwt Domingo Guerra, directeur van Appthority1