Malwarebestrijder Invincea overgenomen door Sophos

Beveiligingsbedrijf Sophos neemt Invincea over voor 100 miljoen dollar. Invincea is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het opsporen en tegenhouden van malware. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van deep learning algoritmes.

Invincea is door Chief Executive Officer (CEO) Anup Ghosh opgericht in reactie op de groeiende hoeveelheid cyberaanvallen waarbij zero-day malware wordt ingezet. Dit is malware die nog niet eerder is opgedoken en hierdoor niet voorkomt in de database met virushandtekeningen van virusscanners. De malware is hierdoor moeilijk te ontdekken en tegen te houden.

X by Invincea

Invincea speelt hierop in met X by Invincea. Deze oplossing kijkt niet naar handtekeningen van virussen, maar zet deep learning in om netwerken te monitoren en verdacht gedrag te detecteren. Hierdoor kan de oplossing onbekende malware opsporen en stoppen voordat schade ontstaat. Het bedrijf levert zijn technologie onder andere aan de Amerikaanse overheid, zorgorganisaties en financiële instellingen.

Met de overname van Invincea wil Sophos zijn aanbod aan next-gen endpoint beveiligingsoplossingen uitbreiden met een oplossing die zero-day malware kan opsporen en tegenhouden. Sophos verwacht dat dit van steeds groter belang zal worden voor de beveiliging van endpoints en zet daar nu met de overname van Invincea op in.

Toekomst van Invincea

Onder de vlag van Sophos blijft Invincea X by Invincea leveren en ondersteunen. De oplossing blijven daarnaast beschikbaar via de partners die de oplossing al langer aanbieden. Het kantoor van Invincea in Fairfax in de Amerikaanse staat Virginia blijft behouden. Zowel CEO Anup Ghosh als COO Norm Laudermilch treden in dienst bij Sophos. Invincea’s onderzoekstak Invincea Labs is vooraf aan de overname afgestoten door Invincea en wordt niet door Sophos overgenomen.

Lees ook
BIOS-malware kan 80% van alle PC’s besmetten

BIOS-malware kan 80% van alle PC’s besmetten

Nagenoeg alle PC’s blijken vatbaar te zijn voor malware door kwetsbaarheden in het BIOS. Beveiligingsonderzoekers hebben een proof-of-concept ontwikkeld van malware waarmee zij claimen 80% van alle PC’s wereldwijd te kunnen infecteren. De malware is actief op BIOS-niveau. De software kan daardoor iedere machine besmette, ongeacht het besturingssys1

FixMeStick aide les consommateurs à éliminer eux-mêmes le malware tenace

FixMeStick aide les consommateurs à éliminer eux-mêmes le malware tenace

FixMeStick lance une solution éponyme, un stick USB qui détecte les virus et les logiciels malveillants et les élimine. La solution se veut simple et facile à utiliser. FixMeStick tourne sur son propre système d’exploitation et peut de ce fait également éliminer des virus qui s’attaquent au ‘master boot’. Dès que le système d’exploitation est déma1

FixMeStick helpt consumenten hardnekkig malware zelfstandig te verwijderen

FixMeStick helpt consumenten hardnekkig malware zelfstandig te verwijderen

FixMeStick introduceert de gelijknamige oplossing, een USB-stick die virussen en malware detecteert en verwijderd. Eenvoud en gebruiksgemak staat bij de USB-stick centraal. De FixMeStick draait op zijn eigen besturingssysteem en kan hierdoor ook virussen verwijderen die de master boot record aantasten. Zodra het eigen besturingssysteem is opgestar1