Microsoft en PwC breiden huidige samenwerking verder uit

Microsoft en PwC breiden hun huidige wereldwijde technologische alliantie verder uit. PwC kan hierdoor klanten beter ondersteunen bij grootschalige (digitale) businesstransformaties waarbij Microsoft-technologie wordt ingezet. In de vernieuwde alliantie leggen partijen meer focus op grote klanten, cloudification en digital trust.

De digitale revolutie brengt disruptie in sectoren, organisaties, producten en diensten. PwC adviseert en begeleidt organisaties in deze transformatieprocessen van strategie tot executie. Speerpunten zijn de digitale werkplek, cybersecurity, data-analyse en cloud computing. Deze speerpunten sluiten aan bij de Microsoft-producten op dat vlak, zoals Microsoft Azure, Microsoft Dynamics365, Microsoft Office 365 en Microsoft Power BI. PwC zal ook gebruikmaken van Cortana Intelligence, Azure IoT Suite en de cybersecurity-producten van Microsoft.

Brug tussen uitdagingen en technologische oplossingen

“De samenwerking tussen Microsoft en PwC slaat een brug tussen de strategische uitdagingen van de klant en de technologische oplossingen die daarvoor voorhanden zijn”, zegt Wim Hutten, partner bij PwC en verantwoordelijk voor de samenwerking op transformatiegebied met Microsoft. “Omgekeerd kunnen de oplossingen van Microsoft worden ingezet voor het realiseren van strategische kansen op het gebied van digitalisering die onze consultants bij hun klanten signaleren.”

Een voorbeeld is het ondersteunen van klanten die hun data naar de cloud willen brengen. Waar Microsoft de cloudoplossingen levert, kan PwC helpen de informatiebeveiliging op een passend niveau in de cultuur, structuur, processen en systemen van de organisatie te borgen.

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.