Microsoft verhelpt beveiligingsproblemen in Internet Explorer en Edge

Microsoft verhelpt een aantal kritieke beveiligingsproblemen in zijn webbrowsers in nieuwe patches. Een tweetal zero-day kwetsbaarheden waarvoor een exploit is gepubliceerd zijn echter niet gedicht. Een patch voor deze kwetsbaarheden wordt op 14 maart gelanceerd.

De updates staan los van Patch Tuesday, die deze maand voor het eerst in de geschiedenis is uitgesteld. Microsoft gaf aan op het laatste moment een probleem te hebben ontdekt dat de gebruikerservaring voor sommige gebruikers kon beïnvloeden. Het bedrijf geeft aan de updates die voor 14 februari gepland stonden op 14 maart alsnog vrij te geven, wat betekent dat beveiligingsproblemen pas een maand later worden opgelost.

Updates voor Edge en Internet Explorer staan echter los van Patch Tuesday en worden door Microsoft op andere momenten vrijgegeven. In de nieuwe patches verhelpt kwetsbaarheden in Adobe Flash voor gebruikers van Internet Explorer op Windows 8.1 en Edge op Windows 10. Infoworld meldt dat verschillende grote bedrijven door Microsoft op de hoogte zijn gesteld van de komst van de updates. In deze mail geeft het bedrijf ook aan dat er verder geen security updates op de planning staan tot de volgende Patch Tuesday op 14 maart 2017.

Meer over
Lees ook
LANCOM Systems op it-sa 2022

LANCOM Systems op it-sa 2022

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, zal samen met zusterbedrijf Rohde & Schwarz Cybersecurity aanwezig zijn op de it-sa in Neurenberg (hal 7A, stand 306). Van 25 tot 27 oktober zal het bedrijf innovatieve vernieuwingen van zijn netwerk- en securityoplossingen presenteren.

Mimecast:  Bedrijfsleven moet zich voorbereiden op Q-Day

Mimecast: Bedrijfsleven moet zich voorbereiden op Q-Day

Quantumcomputing brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging. Naar verwachting zijn quantumcomputers binnen enkele jaren in staat om de gangbare encryptietechnieken te omzeilen. Mimecast adviseert bedrijven om hier nu al rekening mee te houden en de aanbevolen maatregelen te treffen.

Verizon Business ondersteunt Fujifilm met Security Operations Center

Verizon Business ondersteunt Fujifilm met Security Operations Center

Verizon Business ondersteunt het Japanse FUJIFILM Holdings en zijn dochterondernemingen bij het versterken van zijn wereldwijde capaciteiten op het gebied van cybersecurity bewaking en cyber intelligence. Fujifilm blijft zijn IT-infrastructuur vernieuwen en als onderdeel hiervan krijgen de technologieteams van het bedrijf nu toegang tot het geavan1