Politieactie in drie Europese landen tegen bankfraude

hacker4-gabor-kalman

Tien woningen in Duitsland, Letland en Groot-Britannië zijn door de politie onderzocht in een actie tegen bankfraude. Bij de actie zijn drie personen opgepakt.

De actie was gericht op een groep die ervan wordt verdacht online bankgebruikers uit Duitsland te hebben opgelicht. Hierbij is volgens de politie gebruik gemaakt van phishingaanvallen op slachtoffers te overtuigen hun wachtwoorden voor online bankaccounts af te staan. Daarnaast zouden de verdachten erin zijn geslaagd gedupliceerde SIM-kaarten van slachtoffers in handen te krijgen. Met behulp van deze SIM-kaarten zouden de aanvallers SMS-berichten van banken hebben onderschept. Hierdoor kregen zij autorisatiecodes in handen die nodig zijn om transacties goed te keuren.

De hoofdverdachte in de zaak is een 34-jarige man uit Wit-Rusland die in februari al werd opgepakt in Frankfurt. Daarnaast wordt ook een 27-jarige man met zowel een Kazachs als Duits paspoort opgepakt, evenals een 47-jarige Moldaviër die woonachtig is in Londen.

Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.