ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_ENReal-time activiteiten van hackers opsporen met SAS Cybersecurity

sleutels-beveiliging-security

Cybercriminelen worden steeds slimmer en veranderen continu van methoden en werkwijze. De beste verdediging tegen cyberaanvallen is een proactieve benadering. Cyberbedreigingen zouden niet alleen als een IT-issue moeten worden gezien, maar juist als een zakelijk probleem worden behandeld.

Dit stelt SAS Cybersecurity. Om hackers het hoofd te bieden proberen security-leveranciers zelf analytics-toepassingen te ontwikkelen of te integreren in hun oplossingen. “Hackers kunnen nu nog vaak maanden ongestoord hun gang gaan zonder dat zij ontdekt worden”, zegt Olaf Passchier, Technology Solution Consultant bij SAS. “Zij hebben gedurende die tijd alle kans om de meest kostbare informatie van een organisatie te verzamelen en te gebruiken voor eigen praktijken. Dit is vanzelfsprekend een enorme bedreiging en tegelijkertijd een gat in de huidige markt voor cybersecurity.”

Real-time inzicht in security-risico’s

SAS speelt hierop in met SAS Cybersecurity, een platform dat miljarden netwerktransacties correleert en analyseert, waarbij contextuele informatie uit de hele organisatie wordt gebruikt zoals data over functionele bedrijfsprocessen en -onderdelen en security-protocollen. Het platform optimaliseert en analyseert data in real-time en geeft een beeld van de security-risico’s.

“Activiteiten van hackers zijn vaak lastig te detecteren en verborgen in enorme hoeveelheden data. De meeste security-oplossingen genereren bovendien teveel alerts”, vertelt Bryan Harris, Director Research & Development Cyberanalytics bij SAS. “SAS Cybersecurity voegt een essentiële beveiligingslaag toe. Door data real-time te benutten en te verrijken en op basis van gedrag complexe analytics toe te passen.”

 
Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA