Facebook stelt 1 miljoen dollar beschikbaar voor vernieuwde security technologie

pixabay-hacker-1944688_960_720

Facebook stelt 1 miljoen dollar aan financiering beschikbaar voor onderzoekers die innovatieve beveiligingstechnologie weten te ontwikkelen. De miljoen dollar wordt via de Internet Defense Prize beschikbaar gesteld en verdeeld over meerdere prijzen die onderzoekers en ontwikkelaars kunnen winnen.

De Internet Defense Prize is een prijs die in 2014 in samenwerking met USENIX in het leven is geroepen. De prijs is gericht op ontwikkelaars die technologieën ontwikkelen die internetgebruikers beschermen tegen kwetsbaarheden en de kans dat cyberaanvallen met succes worden uitgevoerd verkleind. De focus ligt hierbij op het hergebruik van wachtwoorden bij meerdere online diensten en phishingaanvallen.

1 miljoen dollar

In totaal heeft Facebook sinds de lancering van de prijs 250.000 dollar uitgekeerd aan onderzoekers en ontwikkelaars voor de ontwikkeling van innovatieve security technologie. Alex Stamos, Chief Security Officer van Facebook, meldt in een blogpost dat Facebook zijn investeringen nu fors opvoert en 1 miljoen dollar beschikbaar stelt voor nieuw onderzoek.

Daarnaast maakt Stamos bekend dat Facebook founding sponsor is van het eerste grote project van Defending Digital Democracies, een projectgroep van The Belfer Center for Science and International Affairs van de Amerikaanse John F. Kennedy School of Government van de Harvard University. De projectgroep is gericht op de ontwikkeling van strategieën, tools en technologie om democratische processen en systemen te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit project moet leiden tot de oprichting van een organisatie waar belanghebbenden informatie kunnen delen over en elkaar kunnen ondersteunen bij het beveiligen van verkiezingen.

Diversiteit

Ook stelt Stamos dat het van belang is voor voldoende diversiteit te zorgen in de security community. Facebook heeft eerder al geïnvesteerd in onderwijsprogramma’s rond security en het sponsoren van competitie en hackathons op dit gebied. De komende tijd gaat het bedrijf met CodePath samenwerken aan een cybersecurity cursus voor studenten die wordt uitgerold op een reeks Amerikaanse universiteiten. Daarnaast gaat het bedrijf stageplekken beschikbaar stellen voor deelnemers aan deze cursus.

Lees ook
Luchtvaart behandelt security zoals andere sectoren

Luchtvaart behandelt security zoals andere sectoren

Cybersecurity brengt risico's met zich mee. En sommige risico's kan je niet elimineren of indijken, die moet je gewoon accepteren. Zo klinkt het op de gemiddelde werkvloer. En sinds de voorbije week weten: ook in de luchtvaart. Het lijkt verrassend, gezien de mogelijk spectaculaire gevolgen van een geslaagde cybermisdaad, maar toch is het zo: in d1

Draadloze netwerk is meest kwetsbare deel van IT-infrastructuur

Draadloze netwerk is meest kwetsbare deel van IT-infrastructuur

Het draadloze netwerk is volgens IT-beslissers het meest kwetsbare onderdeel van hun IT-infrastructuur. Volgens bijna de helft (49%) van de deelnemers aan het onderzoek staan draadloze netwerken het meest bloot aan beveiligingsrisico’s, terwijl maar 29% van hen het bedrijfsnetwerk zelf het meest kwetsbaar vindt. Dat het draadloze netwerk gezien wo1

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

Tijdens het International Cyber Security Strategy (ICSS) Congres in Leuven gunde Roberto Tavano, security expert bij Unisys, het aanwezige publiek een inkijk in de resultaten van een onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU). Opvallendste conclusie: België scoort bijzonder matig in dit onderzoek: Europees zijn ze slechts 22ste e1