Slechts 10% van de security professionals is een vrouw

Vrouwen zijn in de IT-beveiliging zwaar ondervertegenwoordigd. Slechts 10% van de security professionals is een vrouw. In de governance risk compliance (GRC) sector domineren vrouwen juist.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Frost & Sullivan in opdracht van het Information System Security Certification Consortium (ISC)² en consultingbureau Booz Allen Hamilton. Vrouwen die actief zijn in IT-beveiliging richten zich veel vaker op GRC dan mannen. Eén op de vijf vrouwen noemt GRC haar belangrijkste functionele verantwoordelijkheid ten opzichte van één op de acht mannen in vergelijkbare functies.

Vrouwen verdienen minder

Ondanks dat vrouwen beter zijn vertegenwoordigd in GRC blijken zij hiermee wel 4,7% minder te verdienen dan mannen. (ISC)² wijst er hierbij op dat vrouwen minder waarde lijken te hechten aan financiële beloning dan mannen. Waar mannen vooral naar hun salaris kijken, letten vrouwen juist meer op andere beloningen waaronder flexibele werktijden. Vrouwen in de IT-beveiliging blijken over het algemeen hoger opgeleid te zijn dan mannen. 58% van de vrouwen in de sector heeft een master of doctoraat, ten opzichte van 47% van de mannen.

“Indien we geen maatregelen treffen heeft de informatiebeveiligingssector in 2020 naar verwachting te kampen met een tekort aan 1,5 miljoen professionals”, zegt (ISC)² CEO David Shearer. “Het oog hierop is het frustrerend dat niet meer vrouwen actief zijn in onze sector. Slechts 10% van informatiebeveiligingsprofessionals zijn een vrouw en dat moet verbeteren. Door samenwerking, onderzoek en partnerships zet (ISC)² zich in ondervertegenwoordigde minderheden, waaronder vrouwen, te ondersteunen in de industrie die over vaardigheden en kennis beschikken die noodzakelijk zijn voor de toekomst van deze sector.”

 
Meer over
Lees ook
Eagle Eye Networks presenteert Cloud camerabeveiliging rapport

Eagle Eye Networks presenteert Cloud camerabeveiliging rapport

Eagle Eye Networks, wereldwijd marktleider op het gebied van cloud camerabeveiliging, heeft een rapport uitgebracht met gedetailleerde informatie over cameragebruik en inzichten van camera’s die zijn aangesloten op het Eagle Eye Networks Cloud Video Management System (VMS).

Watchguard: bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware

Watchguard: bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware

Het aantal aanvallen met fileless malware is explosief gestegen. WatchGuard waarschuwt daarnaast voor een comeback van cryptominers en een toename in het gebruik van versleutelde malware. De bevindingen staan beschreven in de nieuwste editie van het Internet Security Report .

Proofpoint: 82% van de organisaties hanteert een thuiswerkmodel, maar slechts 30% traint gebruikers in veilig werken op afstand

Proofpoint: 82% van de organisaties hanteert een thuiswerkmodel, maar slechts 30% traint gebruikers in veilig werken op afstand

Proofpoint presenteert voor het zevende jaar zijn State of the Phish-rapport. Dit rapport beschrijft in hoeverre bedrijven te maken hebben met phishing. Daarnaast werpt het een blik op de kennis, kwetsbaarheid en weerbaarheid van gebruikers. Meer dan 75% van de ondervraagden gaf aan dat zijn of haar organisatie in 2020 te maken kreeg met grootscha1