Meerderheid van security- en ontwikkelteam werken samen aan veilige apps

pixabay-boskampi-programming-1873854_960_720

Binnen 58% van de organisaties werken ontwikkelaars en security professionals samen om te bepalen welke beveiligingsproblemen prioriteit krijgen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de ernst van het probleem. Ook noemt 43% van de IT-professionals het eenvoudiger om beveiligingsproblemen tijdens de ontwikkeling te verhelpen, dan via patches.

Dit blijkt uit onderzoek van Veracode en ESG onder IT-professionals naar de wijze waarop bedrijven omgaan met applicatiebeveiliging en het testen hiervan. 58% van de respondenten geeft aan dat de inzet van DevOps het mogelijk heeft gemaakt dynamische testen te automatiseren, zodat webapplicaties continu kunnen worden gemonitord. 56% geeft aan dat DevOps geautomatiseerde security testen mogelijk maakt gedurende de ontwikkelfase.

Voor 62% een topprioriteit

62% van de IT-professionals stelt dat applicatiebeveiliging veel aandacht krijgt van ontwikkelaars binnen hun organisaties. 18% noemt security een topprioriteit. Ontwikkelaars worden echter relatief weinig afgerekend op het beveiligingsniveau van applicaties die zij ontwikkelen. IT-professionals geven aan dat ontwikkelaars vooral worden afgerekend op functionaliteit (33%) en betrouwbaarheid (24%). Security staat op de derde plek met 18%.

Daarnaast geeft 36% van de IT-professionals aan van mening te zijn dat hun organisatie onvoldoende investeert in applicatiebeveiliging. Ook valt op dat niet alle organisaties statische applicatietesten uitvoeren. De belangrijke redenen hiervoor zijn de complexiteit van de implementatie hiervan (31%) en de vrees dat dergelijke testen de ontwikkeling zullen vertragen (17%).

Onderzoek

Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden in de blogpost die Veracode over het onderzoek heeft gepubliceerd.

Lees ook
Google schrapt ondersteuning van extensies buiten Web Store in developerversie Chrome

Google schrapt ondersteuning van extensies buiten Web Store in developerversie Chrome

Google schrapt de ondersteuning van extensies die niet uit de Web Store afkomstig zijn in de developerversie van Chrome. De maatregel is volgens het bedrijf nodig om te voorkomen dat de developerversie wordt misbruikt om toch dergelijke extensies te kunnen installeren. Extensies die niet uit de Web Store afkomstig zijn worden in de publieke versie1

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

Tijdens het International Cyber Security Strategy (ICSS) Congres in Leuven gunde Roberto Tavano, security expert bij Unisys, het aanwezige publiek een inkijk in de resultaten van een onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU). Opvallendste conclusie: België scoort bijzonder matig in dit onderzoek: Europees zijn ze slechts 22ste e1

Nieuwe Amerikaanse overheidsdienst moet informatiedeling van cyberdreigingen optimaliseren

Nieuwe Amerikaanse overheidsdienst moet informatiedeling van cyberdreigingen optimaliseren

Een nieuwe overheidsdienst gaat zich in de Verenigde Staten specifiek richten op digitale dreigingen. De dienst wordt tussen andere overheidsdiensten waaronder inlichtingendiensten geplaatst en moet gaan zorgen dat informatie optimaal wordt gedeeld. Dit moet helpen cyberdreigingen eerder te identificeren. De nieuwe dienst heet het Cyber Threat Int1